Complete the form below to create your account

This will be your public name in the community
We need this to keep you informed about your account

Mandatory data.

Why you'll love MyOMSYSTEM

All members get access to exclusive benefits:

  • Member community
  • Register products
  • Extended warranty
  • Monthly newsletter

To nejlepší z roku 2022

Požádali jsme několik našich ambasadorů zcelého světa, aby nám řekli osvých nejoblíbenějších fotografických momentech roku. Zde vám přinášíme, co se nám rozhodli povědět asdílet snámi! Vychutnejte si jejich úžasné zážitky.

Adrien Sutter, Francie

Potuluji se ztracen uprostřed rakouských Alp poblíž jezera aden se chýlí ke konci. Na obloze není ani mráček ajá jsem daleko od všech zdrojů světelného znečištění. Ideální podmínky ktomu, abych si počkal na soumrak, pozoroval hvězdnou oblohu afotografoval ji. Fotoaparát je na svém místě, kompozice je nastavena aobjevují se první hvězdy. Vím, že musím ještě počkat, až se ve středu snímku vynoří Mléčná dráha. Po celou jednu noc jsem sám, odříznutý od času, obklopený vrcholky hor, anakonec spustím focení, oči upřené na nesmírnost nekonečného vesmíru nade mnou.

Jari Peltomäki, Sever

Fotografoval jsem rodinku výra velkého zlesního krmítka Finnature. Vranním světle se najednou odnikud objevil tento ostříž azačal obtěžovat mladého výra. Stalo se to jen dvakrát asituace byly tak rychlé, že jsem první akci propásl! Rychle jsem zvolil režim snímání ProCapture SH2 na jednom zpaměťových míst anapůl stiskl spoušť. Když jsem viděl, že se chystá dorážet znovu, stiskl jsem spoušť až na doraz spocitem jistoty, že snímek se spolehlivě zachytil!

Lukasz Bozycki, Polsko

Sova pálená je proslulá tím, že létá zcela neslyšně. Díky speciálním tlumičům, drobným zoubkům atřásním na peří obtéká vzduch kolem křídla bez turbulencí, asova proto nevydává žádný zvuk. Noční hlodavci ji nemají šanci zaslechnout, aproto je tato krásná sova tak úspěšným predátorem. Fotografie byla pořízena vnaprosté tmě po týdnu bezesných nocí, mnoha pokusech aneúspěších.

Marisa Martinez, Španělsko

Letos jsem měla to štěstí, že jsem mohla poprvé pozorovat a fotografovat jaguára, kočkovitou šelmu milující vodu, médium, které mě fascinuje, protože voda je život, protože pod vodou jsem objevila svou skutečnou vášeň pro fotografování a pro dynamiku, kterou vnáší do mých snímků.
Zjistila jsem, že toto krásné zvíře dokáže plavat na velké vzdálenosti… Vodní nadšenec jako já!

Matt Horspool, Austrálie

Během nedávné fotografické kampaně pro Hawaii Tourism Oceania jsme šťastnou shodou okolností mohli vydat na noční potápění smantami. Zážitek byl ještě výjimečnější díky způsobu dopravy na místo potápění: tradiční kánoí spřídavným plovákem, kterou provozuje společnost Anelakai Adventures akterá je poháněna pouze vesly. Výkonná světla pod kánoemi přitahují fytoplankton, který zase přitahuje manty. Při tomto konkrétním setkání jsme měli štěstí, že jsme plavali až se sedmi najednou, což působilo opravdu magicky.Tohle je jeden zmých nejoblíbenějších záběrů té noci, kdy dvě manty začaly pod vodou předvádět balet atiše bez námahy se točily mezi světlem astínem.

Patrick Sholz, Německo

Jeden znejlepších snímků, které jsem letos pořídil, vznikl ve španělském Cádizu.Několik dní jsem pozoroval plameňáky, jak se brodí solnými pláněmi ajak poletují vhejnech po obloze.Jednoho večera to vypadalo nadějně na krásný západ slunce, atak jsem se vydal na kole hledat vhodné místo kfotografování. Znamenalo to mnoho vdechnutých aspolykaných komárů, kteří bzučeli kolem lagun vneuvěřitelném množství, ale nakonec jsem to ideální místo našel. Na fotoaparát jsem nasadil 300mm objektiv aneustále jsem se pohyboval ve snaze plameňáky dokonale zarámovat vodraženém slunečním světle, což bylo obzvlášť náročné, protože se bez přestání brodili vodou.Nakonec se mi všechna ta dřina vyplatila, když plameňák proletěl záběrem vten pravý anejlepší okamžik!

Peter Baumgarten, Kanada

„Zamrzlá vlna“Můj nejoblíbenější snímek roku byl pořízen vúnoru, když jsem testoval nový fotoaparát OM-1. Probudil jsem se brzy ráno adoufal jsem, že vyfotografuji zářivý východ slunce. Mým cílem bylo vyfotografovat tento maják, ale byl jsem zklamaný, že obloha je zcela jasná. Abych obloze dodal trochu zajímavosti, rozhodl jsem se zarámovat ji zamrzlou „ledovou vlnou“, která se vytvořila podél pobřeží. Abych maximalizoval hloubku ostrosti, zapnul jsem ve fotoaparátu OM-1 funkci skládaného makra. Líbí se mi ty syté barvy, ijak si led hraje sranním světlem.

Petr Bambousek, Česko

Kolibříci potřebují kživotu nektar, atak je přirozené, že svůj zdroj energie aktivně chrání. Vokamžiku, kdy se vteritoriu sylfy vlajkové objevil další jedinec, sameček okamžitě vyrazil, aby ho odehnal. Vtu chvíli varovně roztáhl svá ozdobná ocasní pera, atím opticky zvětšil své poměrně malé rozměry. Vše se odehrálo ve zlomku vteřiny anový systém ostření na fotoaparátu OM-1 sdetekcí ptáků mi velmi pomohl zachytit tento okamžik. Fungovalo to přesně tak, jak jsem si přál, ajedna zfotek celé série ukazuje kolibříka vcelé jeho kráse.

Rebecca Nason, Velká Británie

Včervnu je přístav Lerwick plný vracejících se mořských ptáků arybáci obecní, kterých je jen malá část, přilétají zpět dříve než většina rybáků arktických. Předsunuté části přístavu jsou nejlepším místem k jejich pozorování, protože rybáci tam odpočívají po dlouhém tažení a živí se drobnými rybami, jejichž hejny se hemží přístavní mělčiny. Chtěla jsem pro své snímky získat pozadí sloděmi, které bude působit městským stylem, atak jsem se vydala hledat vhodný objekt mezi skupinu lodí zaparkovaných ujednoho rušného mola. Bylo tam několik jednotlivých rybáků, kteří používali lodní lana jako základny pro svůj lov ajedno takové místo bylo na zádi mohutného mořského plavidla sobrovským modrým nápisem vzadu. Rybák opakovaně nalétával klanům, ale stále neměl ideální úhel nebo výšku. Nakonec přistál na souběhu dvou lan azačala hlasitě krákat. Tu se jako blesk zčistého nebe přiřítil další rybák smalou rybkou, akdyž ji předal jako dárek prvnímu rybákovi, zvedl křídla, naklonil hlavu avystavil se na odiv. Fotoaparát OM-1 je tak lehký, rozpoznávání ptáků aautomatické zaostřování tak spolehlivé arychlé, že pořízení spontánního akčního snímku je bezproblémové aneuvěřitelně příjemné.

Tom Reuvers, Nizozemsko

„Lišku vklidové poloze neuvidíte příliš často. Měl jsem štěstí, že se mi taková příležitost naskytla během dlouhé procházky.Se svým objektivem 300 mm PRO atelekonvertorem 1,4 jsem mohl udržovat určitý odstup, abych to nádherné zvíře nevyrušil.Apak přišlo správné světlo. Perfektně dotvořilo celou scénu.“ Tom Reuvers

Jaká je vaše nejoblíbenější fotografie zroku 2022? Podělte se osvůj příběh na našich sociálních sítích!

About the author

Related Tags

Comments