Authentication - Register

Complete the form below to create your account

This will be your public name in the community
We need this to keep you informed about your account

Mandatory data.

Why you'll love MyOMSYSTEM

All members get access to exclusive benefits:

 • Member community
 • Register products
 • Extended warranty
 • Monthly newsletter

Waarom ik koos voor OM SYSTEM voor vogelfotografie

De afgelopen 5 jaar heb ik uitsluitend met OM SYSTEM gefotografeerd en een aantal daarvan als OM SYSTEM ambassadeur. Mijn werk richt zich op creatieve vogelfotografie en het vertellen van verhalen over natuurbehoud door samen te werken met non-profits, lokale bedrijven en regionale groepen die vogels en wilde dieren beschermen. Ik vind het geweldig om te kunnen zeggen dat ik nu deel uitmaak van het OM SYSTEM-team en op onze marketingafdeling werk. Het is echt een moment waarop de cirkel rond is: van hobbyfotograaf naar professioneel fotograaf en OM SYSTEM ambassadeur, naar werken voor het merk waar ik van hou en de camera's die hebben gevormd wie ik ben.

OM-1 • M.Zuiko 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO

De belangrijkste reden waarom vogelfotografie met OM SYSTEM zo uniek is, is de mogelijkheid om een brandpuntsbereik van 600+ mm equivalent te hebben dat gemakkelijk zonder statief kan worden gefotografeerd en licht genoeg is voor in het binnenland. Het is al moeilijk om op afgelegen locaties vogels te fotograferen, voeg daar nog een zware lens aan toe en je hebt een groot probleem.

Ik ben graag mobiel als ik vogels fotografeer, omdat ik dan interessante composities kan vinden die ik waarschijnlijk niet zou kunnen vinden door een zware lens op een statief te zetten en te wachten tot er iets gebeurt. Dit is vooral het geval als ik creatieve tegenlichtcomposities probeer te maken wanneer vogels voortdurend in beweging zijn. Met OM SYSTEM is het gemakkelijk voor mij om de mobiliteit te bereiken die ik nodig heb bij het fotograferen van vogels.

OM-1 • M.Zuiko 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO

Wat zit er in mijn tas?

 • OM-1 Mark II
 • OM-1
 • M.Zuiko 150-400mm
 • M.Zuiko 150-600mm
 • M.Zuiko 300mm
 • MC-14
 • MC-20

De veelzijdigheid van de M.Zuiko 150-400mm F4.5 PRO lens is verbazingwekkend. Met het lage gewicht van deze lens is het heel eenvoudig om in positie te komen voor interessante composities. Het dragen van de lens is eenvoudig en een groot contrast met mijn vorige uitrusting. Mijn favoriete uitrusting is de 150-400mm F4.5 PRO in combinatie met de OM-1 Mark II. Deze set-up geeft me een gezichtsveld tot 1000 mm equivalent bij gebruik van de ingebouwde teleconverter en het is verbazingwekkend dat ik dat met de hand kan vasthouden, zelfs tot een sluitertijd van een halve seconde. Het heeft de manier waarop ik vogels fotografeer compleet veranderd.

OM-1 Mark II • M.Zuiko Digital ED 150-600mm F5.0-6.3 IS

OM-1 Mark II • M.Zuiko Digital ED 150-600mm F5.0-6.3 IS

Een ander geweldige lens is de gloednieuwe M.Zuiko 150-600mm F5-6.3. Deze lens heeft een instapvriendelijke prijs en levert een fantastische beeldkwaliteit en uitzonderlijke mogelijkheden bij weinig licht. Ik heb de proef op de som genomen met een krijsende uil na zonsondergang en was onder de indruk van de lens en zijn stabilisatie op meer dan een halve seconde in het donker. Een ander geweldig objectief voor vogels is de M.Zuiko 300mm F4 PRO en dit is waar mijn liefde voor vogels opbloeide toen ik het koppelde aan de MC-14 teleconverter voor een groter bereik.

E-M1X • M.Zuiko Digital ED 300mm F4.0 IS PRO

OM-1 • M.Zuiko 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO

Als ik in het veld ben, is mijn favoriete functie van de OM-1 Mark II de AI Bird Auto Focus-modus en de bijna niet-bestaande buffer. Ik heb in het verleden zoveel opnamen gemist omdat ik niet zo goed kon volgen als ik zou moeten. Met OM SYSTEM is het volgen eenvoudig geworden. Ik hoef me geen zorgen meer te maken dat ik de focus op een vogel verlies als hij van zijn stokje vliegt, achter takken vliegt of zelfs recht op me afvliegt.

Zonder me zorgen te maken over bufferen en trage schrijfsnelheden naar mijn SD-kaart is de OM-1 Mark II ideaal als er speciaal vogelgedrag plaatsvindt dat ik niet wil missen. Weinig licht is een steeds groter onderdeel van mijn fotografie geworden, omdat ik me veel richt op tegenlicht en langere belichtingen van uilen. Handhelding op een halve seconde en het produceren van een bruikbaar beeld bij 20.000 ISO heeft me verslaafd gemaakt aan OM SYSTEM voor de komende jaren.

OM-1 Mark II • M.Zuiko 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO

OM-1 • M.Zuiko 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO

Instagram: @keithw3

Uitgelichte producten:

About the author

Related Tags

Comments

More from ‘Birds’

 • Vogelfotografie met Pro Capture

  Als je hebt geprobeerd om in de vogelfotografie te duiken terwijl je tijd in je tuin of dicht bij huis doorbrengt, ben je misschien op zoek naar de beste manier om vogels in vlucht vast te leggen. Iedereen houdt van een foto van een mooie vogel op ee...
  OM-5
 • 5 tips voor het fotograferen van kolibries

  Het fotograferen van kolibries is leuk, uitdagend en lonend. Deze vogels zijn zo fascinerend dat ik urenlang naar ze kan kijken terwijl ze rondfladderen bij bloemen en nectar drinken terwijl ze in de lucht zweven. Ze zijn werkelijk een wonder van de ...
 • Papegaaiduikers fotograferen op Skomer

  Door Rob Cottle, ambassadeur van OM SYSTEM De fantastische tijd van het jaar is aangebroken: we kunnen koers zetten naar Skomer in West-Wales, VK, voor gevederde, leuke zaken. Het eiland is een van mijn favoriete plekken. Het leek me dan ook een gesc...