Authentication - Register

Complete the form below to create your account

This will be your public name in the community
We need this to keep you informed about your account

Mandatory data.

Why you'll love MyOMSYSTEM

All members get access to exclusive benefits:

  • Member community
  • Register products
  • Extended warranty
  • Monthly newsletter

Tips voor soloreizen

Alleen op reis, voor veel mensen is het een uitdaging. En toch is het uiteindelijk vaak juist dé reis die altijd in herinnering blijft. Want precies daar waar mensen hun comfortzone hebben verlaten, overtreffen ze zichzelf het meest. Voor iedereen die dat graag een keer wil proberen, volgen hier een paar tips om van de eerste solotrip een groot succes te maken!

Alleen met uzelf

Klinkt simpel, maar hoe vaak bent u al meerdere uren alleen op pad geweest? Zonder muziek, zonder WhatsApp en zo, dus echt alleen met uw gedachten? De meeste mensen vermijden het, bang dat er (negatieve?) gedachten opborrelen. Daarom mijn tip nummer 1: ga in uw eentje naar een plek met zo min mogelijk afleiding (een wandeling in de natuur bijvoorbeeld) en leer uzelf kennen. Leer ervan te genieten om alleen te zijn met uzelf en uw gedachten en uzelf prettig te voelen. En doe dat dan lang voordat u op soloreis gaat.

Het bekende opnieuw ontdekken

U hebt de eerste stap onder de knie en kunt goed alleen zijn? Prachtig. Probeer nu eens iets nieuws in uw vertrouwde omgeving: ga in uw eentje lunchen of 's avonds naar een café. Of neem een route die u nog nooit hebt gekozen, en kijk waar die u brengt. Verander uw gewone perspectief! U kunt ook een wandeling alleen plannen, met onbekenden afspreken voor een maaltijd of een nieuwe hobby uitproberen (alleen!). Het maakt niet uit wat, maar hoe prettiger u zich voelt bij zulke solo-activiteiten in uw vertrouwde omgeving, des te makkelijker zal het u dan afgaan bij het reizen!

Wel of niet – net hoe u bent

Uw solotrip is begonnen – yay! Afhankelijk van welk type u bent en wat u op reis wilt vinden, kan een verblijf in hostels of gemeenschappelijke accommodaties nu helpen om snel contact te leggen met andere reizigers. Dat gaat daar meestal een stuk eenvoudiger dan in anonieme hotels. Maar als u liever een rustig en veilig plekje voor u alleen hebt, kies daar dan altijd voor als u op reis bent. Plan het ontmoeten van nieuwe mensen in dat geval eerder voor een uitstapje in de middag of voor 's avonds aan de bar. Probeer niet te veel nieuws in één keer te ondernemen, want dat kan snel overweldigend zijn en frustraties opleveren.

OM-D E-M1 Mark III M.Zuiko 60mm F2.8 Macro 3.2s | F6.3 | ISO 100

Onderzoek is essentieel, vooral op reis. Welke evenementen staan er momenteel op de kalender? Zijn er lokale aanbiedingen zoals citytours of dagtochten waaraan u kunt deelnemen? In welke cafés en restaurants bruist het nachtleven? Dat alles biedt veel mogelijkheden om kennis te maken met uw nieuwe omgeving of ook met andere reizigers. En als u een sportieve hobby hebt, kunt u ook kijken waar de lokale sporters samenkomen: op welk strand de surfers zijn, waar wordt gedanst of waar klimmuren worden bedwongen.

Vragen loont: laat mensen vertellen

Als u nieuwe mensen ontmoet, probeer dan een open houding aan te nemen. Stel vragen en luister. Zo komt u het meest te weten over de ander en over de plaats. Er bestaan ook zogenoemde ijsbrekervragen, die u van tevoren kunt noteren. Dat kan helpen om het gesprek op gang te brengen. U kunt zulke vragen trouwens eenvoudig googelen, maar hier een paar als inspiratie: Wat doet u het liefste als het regent, maar u toch naar buiten wilt? Wat is het beste advies dat u ooit hebt gekregen? Wat is uw absolute lievelingsplek hier in de regio? Nog een positief bericht tot slot: u zult merken dat het als soloreiziger veel makkelijker is om met mensen in gesprek te raken!

Bonustip: neem uw passie mee

Nog een laatste tip: neem iets mee waar u blij van wordt en wat elke dag met u meegaat. Bijvoorbeeld een sportattribuut of uw camera, als fotografie uw passie is. Zo hebt u elke dag iets wat u ook ver van huis een vertrouwd en blij gevoel geeft.

About the author

Related Tags

Comments