Authentication - Register

Complete the form below to create your account

This will be your public name in the community
We need this to keep you informed about your account

Mandatory data.

Why you'll love MyOMSYSTEM

All members get access to exclusive benefits:

  • Member community
  • Register products
  • Extended warranty
  • Monthly newsletter

Een community wordt gevormd als gelijkgestemden samenkomen en hun gedeelde passie met elkaar delen. In dit geval delen ze hun passie voor fotografie, het delen van kennis en macro-avonturen in de buitenlucht.

Vier OM System Ambassadors uit Zweden, Zwitserland en Denemarken zijn samengekomen op de eerste ontmoetingsreis voor Ambassadors. We willen de community met OM System-buitenfotografen uitbreiden. Daarom zijn we samengekomen om kennis en ideeën uit te wisselen, nieuwe plaatsen te ontdekken en samen nieuwe avontuurlijke herinneringen te maken.

De trip

Voor deze vijfdaagse trip zijn we van Kopenhagen ongeveer twee uur naar het zuiden gereden, naar het indrukwekkende landschap van Møns Klint. Deze omgeving met zijn spectaculaire witte krijtrotsen die meer dan 100 meter boven de kustlijn uitsteken, de sfeervolle bossen en een heldere hemel met de meeste sterren die je in heel Denemarken kunt zien, was de perfecte setting voor ons miniavontuur.

De vier ambassadeurs Rania (SE), Louise (SE), Julia (CH) en Daniel (DK) hebben allemaal een passie voor natuurfotografie. Hun unieke achtergrond, fotografische vaardigheden en ervaring met verschillende natuurlijke omgevingen betekende dat er veel kennis en inspiratie kon worden uitgewisseld.

De trip was georganiseerd door de Deense ambassadeur Daniel, in samenwerking met Camp Møns Klint, in 2022 verkozen tot beste outdoorcamping van Denemarken.

Er wordt gewerkt aan een nieuwe traditie. Een die hopelijk een bijdrage kan leveren aan de community liefhebbers van OM System-fotografie, en een platform kan vormen waarop mensen hun ideeën kwijt kunnen en anderen kunnen inspireren. Met de woorden van Hellen Keller: "Alleen kunnen we een beetje. "Samen kunnen we zo veel meer."

Daniel

Samen op ontdekking in de natuur

Mistige bossen, een gedeeltelijke zonsverduistering, een hemel vol sterren, kampvuren en prachtige wandelingen. Dat zijn slechts een paar woorden voor de laatste dagen die ik in Denemarken op Møns Klint heb doorgebracht, samen met drie andere fotografen, Daniel, Rania en Julia.

Het landschap rond het huis waar we verbleven was prachtig. In een paar minuten liep je tussen de berken, door de velden en naar de beroemde witte kliffen. Het was de perfecte plek voor een geslaagde fototrip.

De eerste twee dagen waren erg mistig, waardoor het bos zo uit een sprookje leek te komen. En omdat ik erg houd van alles wat met magie te maken heeft, kon ik het niet laten om een paar sprookjesachtige foto's te maken. Rania was zo vriendelijk om model te staan en voor de eerste fotoshoot had ze mijn cape om en droeg ze mijn zwaard.

Het bos zag er in elke richting adembenemend uit, maar ik koos voor het deel dat het lichtst was. Zo had ik een achtergrond waartegen het silhouet van Rania zo goed mogelijk afstak. Ik liet haar wat met de cape bewegen om beweging in de foto te krijgen. Om een goede scherptediepte te krijgen en Rania met haar zwaard eruit te laten springen, gebruikte ik de OM-1 met de 45mm f/1.2. Het was een van die fotoshoots waarbij alles gewoon klopte.

De tweede mistige dag bood ook volop gelegenheid voor magische foto's. Maar deze keer wilde ik iets anders doen. Ik had een lantaarn meegenomen waar we kleine lichtjes in stopten om een zachte gloed te creëren. Rania stond weer model en het was alsof we rondliepen in een droom in een mysterieus bos.

We maakten tijdens deze dagen zoveel geweldige foto's. We zaten samen urenlang bij elkaar voor de nabewerking waarbij we elkaar onze tips en trucs vertelden. Het was heel inspirerend om elkaars manier van fotograferen te zien en we hebben veel van elkaar geleerd. We hebben gelachen, gepraat, gegeten, gewandeld en het belangrijkste: we hebben een ervaring gedeeld die we nooit zullen vergeten.

Louise Nordström

De kracht van een community

Ik vind het enorm belangrijk een community te hebben rond mijn passie, hobby of werk. En ik was vergeten hoe stimulerend het is voor mijn creativiteit en energie om tijd door te brengen met gelijkgestemden. Fotografie is iets creatiefs en erg leuk om samen met anderen te doen. Deze herfst, na jaren in mijn eentje te hebben gewerkt, was het moment eindelijk aangebroken.

Samen met Louise uit Zweden en Julia uit Zwitserland ging ik op weg naar Denemarken, waar Daniel een OM System Ambassador-week had georganiseerd. We woonden samen vier dagen in een huis op Møns Klint, een eiland twee uur ten zuiden van Kopenhagen. We vulden onze dagen met fotograferen en het eiland verkennen met onze camera's. 's Avonds kookten we samen en besteedden we tijd aan het bewerken van onze foto's. Het was een heel mooie belevenis om samen buiten creatief bezig te zijn, maar wat me het meest bij zal blijven is hoe we samen aan tafel zaten, keken hoe de anderen hun foto's bewerkten en samen praatten over fotografie. Aan die avonden zal ik nog lang terugdenken! We hadden het over van alles, van tips over apparatuur, nabewerking, prijzen en social media tot hoe je professioneel fotograaf wordt. 

We fotograferen allemaal anders, ieder van ons heeft een eigen stijl, dus we konden heel veel van elkaar leren. We gebruiken ook heel andere apparatuur, en in combinatie met onze verschillende specialiteiten heeft dat heel verschillende foto's opgeleverd. Møns Klint was de perfecte locatie voor deze trip. De natuur is er erg gevarieerd en de afstanden zijn klein. Iedereen kon dus makkelijk iets vinden dat helemaal bij hem of haar paste. Ik koos voor de OM-5 met de 20mm F/1.4 of 12mm F/2.0, waarmee ik vooral portretten van het buitenleven en koken in de open lucht heb gefotografeerd.

Ik vond het berkenbos achter het huis erg indrukwekkend, vooral omdat we de eerste dagen van ons verblijf aardig wat mist hadden. Het was een heel ander bos dan de dennenbomen die ik thuis veel zie. Meer open plekken die er 'opgeruimder' uitzien. Je zag dus veel open ruimte tussen de bomen, waardoor je goed kon zien hoe de mist rond de boomstammen danste. De foto's die ik hier gemaakt heb, had ik thuis nooit kunnen schieten.

De mooiste foto was die van de zonsondergang toen we er met de Landrover op uit zijn geweest. Na twee avonden vol mist hadden we een gouden zonsondergang, een van de mooiste die ik ooit gezien heb. Alsof het nog niet perfect genoeg was, nam een vriend van Daniel ons mee in een auto die er gewoon fantastisch uitziet op foto's, en maakte hij een heerlijke maaltijd voor ons klaar op een open vuur. Voor mijn werk fotografeer ik het buitenleven en koken in de open lucht, dus je kunt wel zeggen dat ik euforisch was. Je kon me letterlijk door de velden zien rennen terwijl ik mijn lenzen wisselde om de auto in beeld te krijgen met de stralen van de ondergaande zon door de ruiten. Op dit soort momenten kom ik echt tot leven en kan ik tegelijkertijd helemaal opgaan in mijn eigen wereld. Ik word een met de fotografie en het is alsof de rest van de wereld een beetje verdwijnt.

Rania

Een stuk of wat macroavonturen? Ja, graag! – Indrukken van de trip voor ambassadors naar Denemarken

Het is een donkere nacht in Denemarken. De sterren fonkelen in de hemel. Je kunt in de verte het ruisen van de zee horen en de wind blaast ons haar in ons gezicht. Plotseling zien we een zilveren schittering voor ons, een zwaard in de handen van iemand gehuld in een donkere cape, iemand die zich langzaam omdraait en onze richting opkomt...

Zonsverduistering en nachten vol sterren – een trip vol hoogtepunten

Cut! We zijn op de set van een fotoshoot tijdens de eerste trip voor OM System Ambassadors en de persoon met de cape is onze collega-fotograaf Daniel. Hij zit niet alleen achter het idee van deze filmachtige scène voor onze Milky Way-fotoshoot, maar heeft ook deze vierdaagse trip in zijn thuisland georganiseerd, een locatie waar je met gemak steeds weer nieuwe fotogenieke plekken ontdekt. Nevelachtige bossen, steile kliffen (de hoogste van het land!), kampvuren, een gedeeltelijke zonsverduistering, een raspaard en een bubbelbad. Dat zijn slechts een paar van de hoogtepunten van ons verblijf op Møns Klint. We zaten er middenin, Louise, Rania, ik en onze gastheer en collega-fotograaf Daniel.

Een reis naar een nieuwe wereld

Aan het eind van een lange avontuurlijke dag ontmoetten we elkaar weer in een klein huisje omgeven door een dicht bos. Luisterend naar de geroep van de uilen, kookten we samen en gaven we elkaar tips en trucs terwijl we tot diep in de nacht samen bezig waren met de nabewerking van onze foto's. Zo kwamen we ook veel te weten over de onze medefotografen, van de magische werelden die Louise zich inbeeldt, vol paddenstoelen en fantastische wezens die oplichten in de maneschijn, en de tegelijk mysterieuze en natuurlijke scènes die Rania vastlegt met grillig groeiende bomen en subtiele details uit haar omgeving in Zweden, tot de beelden van het dansende noorderlicht en ijskoude kajakexcursies die Daniel vastlegt tijdens zijn reizen door het Noordse landschap, en foto's van mijn kampeeravonturen in de Alpen, van koude nachten in mijn tent tot stralende zonsondergangen. Wat we allemaal gemeen hebben, is dat we onze verhalen vastleggen op OM System-camera's. Ze zijn licht, compact en weerbestendig. Ze zijn onze trouwe metgezel in alle omstandigheden. Of we nu fotograferen tijdens onweer en zware regen of in ijskoude nachten, dankzij deze camera's hebben we altijd levendige foto's om aan anderen te laten zien.

Spannend nieuws

Op de vierde ochtend van ons verblijf stonden we vroeg op, omdat ons een speciale première te wachten stond: de introductie van de OM-5! We zaten vol bewondering voor het scherm terwijl we keken naar de ongelooflijke verhalen die fotografen over de hele wereld hadden vastgelegd, waaronder wijzelf. Van Australië tot Amerika en van Zweden tot Zwitserland, de afgelopen maanden hebben ambassadeurs de hele wereld rondgereisd. En het zijn niet alleen foto's die ze hebben gemaakt, maar ook video's, iets dat nu mogelijk is in de portretfunctie van de nieuwe OM-5. Deze nieuwe functie sluit goed aan op de trend om verticale bewegende beelden vast te leggen. We zijn erg blij dat we onze verhalen nu ook op een andere manier, letterlijk met meer beweging, kunnen vertellen. Met onze apparatuur om onze schouder is een ding zeker: we zijn klaar voor elk avontuur dat we tegenkomen.

Julia Wunsch

Featured products

About the author

Related Tags

Comments