Authentication - Register

Complete the form below to create your account

This will be your public name in the community
We need this to keep you informed about your account

Mandatory data.

Why you'll love MyOMSYSTEM

All members get access to exclusive benefits:

  • Member community
  • Register products
  • Extended warranty
  • Monthly newsletter

Winnaars van de ‘Foto van de maand’-uitdaging 2021

We willen iedereen bedanken die het afgelopen jaar heeft deelgenomen aan onze wedstrijden. Om onze winnaars in de schijnwerpers te zetten, hebben we een galerij gemaakt. Neem een kijkje en vergeet niet dat alleen deelnemers kunnen winnen.

Laat ons in de opmerkingen weten wat uw favoriet is en waarom! We zijn nieuwsgierig naar alle reacties.

Januari 2021: vooruit!

Winnaar januari 2021 @agusfer

De mening van jurylid Geraint Radford ...

”Ik ben dol op deze opname! Agusfer heeft een moment vastgelegd waar ik ontzettend vrolijk van word. Er zit gevoel voor humor in deze foto en dat is een echte winnaar voor mij.

Het leven is niet altijd even gemakkelijk en ondanks dat we ons uiterste best doen om door te blijven gaan, raken we soms toch de weg kwijt. Net zoals deze duif!

Duiven zijn prachtige, karaktervolle vogels die toch vaak over het hoofd worden gezien als het om het maken van foto’s gaat. Ik vind het echt fantastisch dat Agusfer van dit doodgewone dier en dit alledaagse tafereel een waar kunstwerk heeft weten te maken. Er is aandacht voor het verhaal en het moment is op creatieve wijze en met gevoel voor timing vastgelegd.

Alles klopt! De foto komt echt tot leven door het perspectief, de compositie, de opvallende vormen en lijnen, en het evenwicht tussen de zwart-wittinten.

Ik vind het vooral geweldig dat de duif een rol speelt in een verhaal dat we allemaal herkennen!”


Februari 2021: samen

Winnaar februari 2021 @mikaelsvensson

De mening van Tesni Ward ...

”Het thema ‘samen’ voor de wedstrijd in februari kan op diverse manieren worden geïnterpreteerd en Mikael heeft er een prachtige, artistieke en abstracte draai aan gegeven met deze fantastische winnende foto als resultaat. De sfeer doet denken aan koude, frisse ochtenden in februari, past uitstekend bij het thema en het kleurenpalet is schitterend. De compositie is perfect, de beweging in het water staat centraal en vangt de aandacht van de kijker. Een terechte winnaar!”


Maart 2021: kom dichterbij

Winnaar maart 2021 @chevita

De mening van Ireneusz Walędzik ...

”Ik werd gegrepen door het heldere licht, de kleuren, details en de compositie in deze foto.

Bloemen maken deel uit van ons leven, we worden er door omringd, ze zijn prachtig en geurig en we worden er blij van.

We komen dichter tot de mensen waar we van houden als we hen bloemen geven.”


April 2021: landschap

Winnaar april 2021 @antonio01

De mening van het jurylid ...

”Ik ken deze plek heel goed en het landschap zelf is heel bijzonder en indrukwekkend. Ik vind het mooi dat de compositie eenvoudig is en dat de regel van de gulden snede hier vrij strikt is toegepast, zodat alles op harmonieuze wijze met elkaar in balans is. De kleuren in de lucht zouden iets minder verzadigd mogen zijn, maar de kleurnuances bestaan uit warme oranjegele en koude paarsroze tinten die het evenwicht vergroten. De samenhang tussen de twee bomen op de toppen van de heuvels werkt ook erg goed en wordt nog verstrekt door de diagonale lijn van de verderop gelegen heuvel en andere diagonale vormen. Al deze elementen zijn van groot belang voor de compositie in deze foto.”


Mei 2021: bokeh

Winnaar mei 2021 @GeorgSchuh

De mening van jurylid Jari Peltomäki ...

”Licht speelt een grote rol in de fotografie en dit beeld trok direct de aandacht tussen de andere afbeeldingen. Toen ik het beeld de tweede keer wat langer bekeek, sprak het me zelfs nog meer aan! De fotograaf was op het juiste moment op de juiste plek en hij/zij heeft de foto duidelijk met zorg genomen. De compositie en belichting van de paddenstoelen is prachtig en wat mij betreft een terechte winnaar. De bokeh in dit beeld is bovendien erg mooi en dat was het thema van deze maand.”


Juni 2021: natuur

Winnaar juni 2021 @Juanangelr

De mening van jurylid Javier Camacho ...

”De sfeer die de fotograaf heeft vastgelegd is geweldig. Het landschap oogt perfect natuurlijk met de mist en het magische licht dat op de achtergrond door de takken van de bomen schijnt. Het menselijke element plaatst alles in dit prachtige beeld in perspectief.”


Juli 2021: warmte

Winnaar juli 2021 @JanetMiles

De mening van jurylid Louise Nordström Pettersson ...

”Ik vind het geweldig dat de fotograaf het thema van deze maand op twee manieren heeft geïnterpreteerd door een hete chilipeper omringd door hete vlammen te fotograferen. Heel slim dat de fotograaf alles op een spiegel heeft opgesteld zodat er aan de onderkant van de foto een prachtige reflectie ontstaat. De donkere achtergrond vergroot het effect en de foto komt echt tot leven door de dansende vlammen.”


Augustus 2021: avontuur

Winnaar augustus 2021 @GillesHrd

De mening van Adrian Rohnfelder ...

”Het avontuur begint zodra we stoppen met plannen.”

Deze foto visualiseert wat mij betreft precies wat de essentie is van een avontuur: vrijheid, nieuwe risico’s nemen, gebaande paden verlaten en nieuwe ervaringen opdoen. Ik ben bovendien fan van de eenvoudige compositie, de afwijkende centrale positionering en de mix van kleuren. Deze foto maakt emoties los en blijft hangen.”


September 2021: het bos in

Winnaar september 2021 @AxelptMols

De mening van jurylid Geraint Radford ...

A brilliant take on the Competition title! You’ve captured a beautiful mood with your use of light. The shutter speed is perfect, just enough to show motion in the falling snow and enough to capture the movement of your subject. I really enjoy the composition and magical quality of this picture!


Oktober 2021: kleine onderwerpen, grote avonturen

Winnaar oktober 2021 @JmVegter

De mening van jurylid Arend Spaans ...

”Het moet geweldig zijn om dergelijke opnamen te maken terwijl de natuur nog in een diepe slaap verkeert. Het is een uitstekende serie en het totaalbeeld is heel opvallend door de complementaire kleuren. Gefeliciteerd met het winnen van deze prijs!”


November 2021: de donkere nacht

Winnaar november 2021 @Ajophotog

De mening van Hannu Huhtamo ...

”Ik vind de dramatische en dromerige sfeer in dit beeld fantastisch. De stenen lijken een pad of een weg te vormen die ons ‘uitnodigt’ om een nachtelijk avontuur aan te gaan. Het water ziet er glad en melkachtig uit door de lange belichtingstijd. De paal in het midden lijkt wel een verkeersbord waardoor de foto nog meer doet denken aan een weg.”


December 2021: winterwonderland

Winnaar december 2021 @pidedahl

De mening van Radim Hlaváč ...

I chose this photo because it has an interesting storyline. There is a beautiful winter atmosphere with an excellent light and the use of excellent Olympus technology stands out in the photos.


About the author

Related Tags

Comments